Word freelance workshopbegeleider in de Havenstudio

publish date
22.05.2024

We zoeken freelance workshopbegeleiders die tijdens het schooljaar 2024-2025 op donderdagen een educatieve workshop willen begeleiden voor de 1e en 2e graad secundair onderwijs.

Ben je of ken je een freelancer die graag met jongeren werkt? Wil je je bestaande job graag combineren met een vaste opdracht van 1 dag per week? Of werk je in het onderwijs of jeugdwerk en heb je ruimte voor een bijkomende opdracht? En wil je je onderdompelen in de wereld van STEM, grafisch programmeren en LEGO® Education? Dan ben je de geknipte kandidaat voor deze opdracht! Lees zeker de volledige opdracht en stel je kandidaat, ten laatste op 10/06/2024 (voor middernacht).

Hieronder vertelt nieuwe workshopbegeleider Bart jou zelf wat hij zo fijn vindt aan het begeleiden van workshops in de Havenstudio:

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

De opdracht in het kort

Nieuwe locatie Havenstudio aan MAS jongere programmeert

Wat?

Het Havencentrum zoekt een workshopbegeleider die op donderdagen educatieve workshops begeleidt voor de 1e en 2e graad secundair onderwijs.

Concreet gaat het om de STEM-workshop in de Havenstudio, waarbij je leerlingen robots laat programmeren van LEGO® Education. Hun missie? Samen automatiseren ze een hele containerterminal. Op die manier geef je hen inzicht in de werking van een haven. De unieke werkomgeving is leuk meegenomen: je gaat aan de slag in een nieuwe workshopruimte naast het MAS.

Na een korte betaalde opleiding begeleid je deze programmeerworkshop zelfstandig.

Wanneer?

Op donderdagen van 9:00-15:45 uur tijdens het hele schooljaar 2024-2025. Zie de bijlage onderaan voor een tabel met een overzicht van de concrete data.

Je kan je zo veel mogelijk vrijmaken voor deze data (minimaal 50% daarvan) en geeft je beschikbaarheden duidelijk mee bij je kandidatuur.

Paviljoen Havenstudio

Waar?

Havenstudio in het meest zuidelijke paviljoen naast het MAS: Hanzestedenplaats 23, 2000 Antwerpen

Wie is je opdrachtgever?

Het autonoom provinciebedrijf Havencentrum brengt de haven in al haar diversiteit dichter bij jongeren. Zo sensibiliseren we jongeren over het belang en innovatieve vermogen van de haven en enthousiasmeren hen voor studierichtingen en jobs gelinkt aan de activiteiten in het havengebied. We brengen zowel de haven naar de klas als de klas naar de haven. Het Havencentrum zet koers naar nieuwe belevingscentrum Havenwereld, dat in 2026 een bezoekerscentrum opent.

Wat vragen we van jou? Wat hebben we jou te bieden? Hoe stel je je kandidaat?

Lees er alles over in onderstaande opdrachtomschrijving:

Vragen?

Voor meer info over de inhoud van de opdracht kan je terecht op maandagen, dinsdagen, donderdagen en vrijdagen bij educatief medewerker Jurgen Vande Keybus, via +32 486 29 42 47 of e-mail jurgen.vandekeybus@havencentrum.be.

Banner foto's Havenstudio