Eerste klas bezoekt het Havencentrum na meer dan een jaar

publish date
04.05.2021

Sinds half maart 2020 was het Havencentrum genoodzaakt om de deuren te sluiten. Daar komt nu, na meer dan een jaar, eindelijk verandering in. Vandaag komt VTI Aalst als eerste coronaveilig op havenbezoek.

Eerste klas op havenbezoek na coronasluiting

Eindelijk is het zover: de versoepelde coronavoorschriften in het onderwijs laten een voorzichtige heropstart toe in mei, met een beperkt, 100% coronaveilig aanbod en verlaagde capaciteit. Ondanks die beperkingen kijken de gidsen, educoaches en medewerkers er reikhalzend naar uit om vandaag deze eerste klas – en binnenkort misschien wel jou en je leerlingen? – opnieuw met open armen te kunnen ontvangen.

100% coronaveilig aanbod

Momenteel zijn onderstaande activiteiten al mogelijk binnen de geldende maatregelen:

  • De virtuele haventour voor het hoger en volwassen onderwijs;
  • Haven in Landschappen vanuit het Havencentrum met aangepaste corona-proof route voor de 1e graad secundair onderwijs;
  • LEGO® Haven Studio met of zonder rondrit voor de 1e en 2e graad secundair onderwijs;
  • Port Classic zonder bedrijfsbezoeken met aangepaste corona-proof route voor de 3e graad secundair onderwijs.

Andere excursies vinden coronaveilig plaats van zodra het kan. We houden je op de hoogte op de FAQ-pagina.

Ons lokaal is grondig gereinigd en coronaveilig

Vlot en veilig op stap

Jullie veiligheid en die van onze begeleiders is voor ons de allereerste prioriteit. Om jullie bezoek in goede, corona-proof banen te leiden hebben we een gedetailleerd draaiboek opgesteld met alle praktische informatie en bijkomende afspraken die gelden tijdens de excursies. Bovendien voorzien we een behapbare infofiche die enkele belangrijke aandachtspunten samenvat voor een veilige gidsactiviteit, handig om mee te geven aan alle begeleiders. Die documenten kan je downloaden op de FAQ-pagina en kan je gebruiken om je risicoanalyse op te stellen. Jullie kunnen dus met een gerust hart met ons de haven in. Hopelijk tot binnenkort!

Reserveer zorgeloos: geen annulatiekosten in geval van overmacht

Twijfel je om een activiteit te reserveren uit angst voor annulatiekosten? Maak je geen zorgen: indien de pandemie of een andere overmachtssituatie je havenbezoek niet toelaat, kan je volledig kosteloos annuleren. Dat vind je terug in artikel 9 van onze afsprakennota. Vragen? We helpen je graag verder op reservatie@havencentrum.be.