Port Classic

Programma's

Kies het programma dat helemaal past bij de studierichting en interesses van je leerlingen. Zo kan je de haven in trekken met een thematour die focust op logistiek, het maritieme of de industrie. Of geef je je leerlingen liever een ruim beeld van onze wereldhaven met de algemene tour? Ten slotte kan je kiezen tussen een hele of een halve dag in de haven. 

Jongeren spelen onderzoeksopdracht The Flow van Cardgo

Bereid je uitstap spelend en lerend voor met Cardgo

Bovendien staan je leerlingen voortaan beter voorbereid aan de start en genieten ze een hoger leerrendement dankzij de nieuwe excursievoorbereiding Cardgo, een educatief kaartspel. Voor je op haventour komt, verwachten we dat je in de klas minstens 1 activiteit doet tijdens een voorbereidende les: het Kaartspel of de onderzoeksopdracht The Flow. Zo zijn ze al vertrouwd met belangrijke termen, de goederenstromen en de impact van de haven op hun leefwereld.

Hier sta je niet alleen voor: dankzij de handleidingen, online tools en video's stel je vlot een uitdagende inleidende havenles samen op maat van je leerlingen, leerdoelen en beschikbare tijd. 

Praktische info

  • Prijs: 6 euro per leerling (min. 150 euro per groep, 1 begeleider per 10 leerlingen gratis). Voor de rondrit heb je een bus nodig. We verwachten dat je deze zelf voorziet. Gelieve geen dubbeldekbussen in te zetten (zie 'Afspraken voor bustours' in de afsprakennota). Die kunnen omwille van moeilijke doorgang problemen veroorzaken tijdens de rondrit. Bij beperking van toegang of annulatie kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden.
  • Wanneer: op de beschikbare data tussen 9.30 en 16 uur (zie onder). Een halvedagprogramma duurt minstens 3 uur. Maak bij je reservatie een keuze voor een dagprogramma, voormiddag of namiddag. Hou hierbij rekening met de rij- en rusttijden voor de chauffeur.
  • Gids mogelijk in vier talen: Nederlands, Engels, Frans of Duits
  • Lunch: breng je eigen picknick mee. Aankoop drankje op sommige externe lunchlocaties verplicht. Het eerste drankje wordt ter plaatse gemeenschappelijke afgerekend.
  • Vertrek- en aankomstplaats: afhankelijk van uw programma
  • Nodige begeleiding: minimaal 1 leerkracht per 20 leerlingen
  • Belangrijke info: Neem vooraf zeker onze afsprakennota (goed te keuren bij reservatie) grondig door met alle bijkomende regels en afspraken. 

Data schooljaar '21 - '22

De excursie vindt enkel plaats op vastgelegde data. In onderstaande kalender kan je de beschikbare plaatsen per datum op voorhand nagaan. LO staat voor een excursie op de Linkerscheldeoever, RO staat voor de Rechterscheldeoever. Let wel, de data zijn onder voorbehoud van eventuele aanpassingen. Geef daarom bij je boeking je voorkeursdatum en twee alternatieve data op. Staat je voorkeursdatum er niet bij? Dan is deze helaas niet (meer) beschikbaar.