Of duik digitaal de haven in

Deze haventour bestaat uit twee delen, net zoals onze havenrondritten:

  1. Eerst krijg je een grondige inleiding over alle van deze wereldhaven: we staan stil bij de geschiedenis, de activiteiten die er plaatsvinden, hoe de haven werkt aan duurzaamheid en welke rol ze speelt op het vlak van tewerkstelling.
  2. In het tweede deel bezoek je relevante havenbedrijven in de industriële, maritieme of logistieke sector aan de hand van uniek beeldmateriaal.
Jongere volgt de virtuele haventour

Interactieve ervaring op maat

Om de relevantie van je virtuele excursie te optimaliseren krijg je inspraak op de inhoud en zet de gids sterk in op interactie:

  • In samenspraak stemmen we de sessie af op het profiel van jouw groep en op de klemtonen die jij wilt leggen. Wil je bijvoorbeeld focussen op techniek of industrie, op logistiek of voedingstoffen of juist op duurzaamheid? Wil je specifieke bedrijven bespreken? Laat het ons weten en wij houden hiermee zoveel mogelijk rekening. 
  • Bovendien behoudt onze virtuele tour de waardevolle dialoog tussen gids en deelnemer: we zorgen voor de nodige interactiviteit met polls en open vragen en blijven ook na de sessie paraat om vragen te beantwoorden.

De haven zoals je haar nog nooit hebt gezien

Het indrukwekkende video- en fotomateriaal maakt dit een ervaring die niet onderdoet aan de klassieke rondrit. Sterker nog: je studenten komen zelfs op plaatsen waar geen bezoeker ooit een voet heeft gezet. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe een container door de grote kraan wordt opgetild en in het ruim van een containerschip wordt geplaatst op de terminal van DP World. Dankzij dronebeelden kan je de container volgen vanuit een uniek vogelperspectief.

Veilig én efficiënt

Ten slotte heeft een digitaal bezoek niet alleen als voordeel dat je alsnog coronaveilig een levensechte havenbeleving kan genieten met theoretische en veldkennis, maar ook dat je heel wat verplaatsingstijd en -kosten vermijdt en met veel meer studenten tegelijk kunt deelnemen. 

Praktische info:

  • Prijs: 275 euro per groep
  • Duur: 2-2,5 uur
  • Platform: MS Teams (desktop versie / app)
  • Aantal deelnemers: 1-298
  • Wanneer: op aanvraag. In principe kan deze activiteit elke werkdag van start gaan tussen 9.30 en 16 uur (uiterste starttijdstip). Geef bij je reservatie je voorkeursmoment aan en we bekijken de beschikbaarheid.
  • Lees dit vooraf: Neem vooraf zeker onze afsprakennota (goed te keuren bij reservatie) grondig door met alle bijkomende regels en afspraken.

Overtuigd?