Het Havencentrum moet heropstart uitstellen tot het tweede trimester

publish date
08.09.2020

Een nieuw schooljaar betekent gewoonlijk een hele hoop jongeren die met onze gidsen de wereldhaven van Antwerpen leren kennen. Dat is jammer genoeg niet het geval. Door de onzekere situatie ziet het Havencentrum zich genoodzaakt om uitzonderlijk pas vanaf 18 januari 2021 zijn deuren te openen voor het publiek. Enkele excursies uit ons aanbod zullen na de paasvakantie opstarten. Dankzij onze nieuwe FAQ-pagina blijf je op de hoogte van ons corona-proof aanbod.

COVID-19 blijft onzekerheid zaaien

De onzekerheid rond extra-murosactiviteiten in het secundair en hoger onderwijs en de mogelijke lokale veiligheidsniveauverhogingen maken de komende maanden bijzonder onvoorspelbaar en onoverzichtelijk. Daardoor wordt plannen, helder communiceren én efficiënt werken een haast onmogelijk opdracht. Bovendien willen we jou, onze klant, maar ook onze gidsen en partners de broodnodige duidelijkheid bieden.

Een nieuw jaar, (hopelijk) een nieuw, corona-proof begin

Door die onzekerheid en het gebrek aan perspectief op de heropstart van bijna al onze excursies heeft het Havencentrum de moeilijke beslissing moeten nemen om uitzonderlijk pas vanaf 18 januari 2021 weer excursies aan te bieden. We kiezen voor een voorzichtige heropstart op rechteroever met een verlaagde corona-proof capaciteit van maximaal 100 deelnemers tegelijk. Op de nieuwe FAQ-pagina vind je een overzicht van welke excursie wanneer opstart, indien de voorschriften dit toelaten.

Van zodra er weer excursies kunnen plaatsvinden, gebeurt dat uiteraard helemaal veilig en corona-proof. Ruim voor uw uitstap zal u op die FAQ-pagina al onze laatste corona-updates, inclusief gedetailleerd draaiboek en infofiche, kunnen raadplegen. Daarnaast brengt het virus enkele belangrijke bijkomende administratieve afspraken met zich mee. Die kunt u nalezen in artikel 8 van onze geüpdatete afsprakennota.

Omboeken in september, nieuwe reservaties vanaf oktober

Omdat we onze klanten eerst de kans willen geven om hun gereserveerde uitstap uit te stellen, geven we hen voorrang tot en met 24 september. Nieuwe boekingen kan je vanaf oktober nieuwe boekingen plaatsen voor de excursies die op dat moment beschikbaar zijn in schooljaar 2020-2021. Vanaf 18 januari 2021 kan dat voor schooljaar 2021-2022.

Hoe prik je een nieuwe excursiedatum? Per activiteitspagina op onze website onder ‘Voor scholen’ vind je een agenda met alle beschikbare data voor je activiteit naar keuze. Hier kan je eenvoudig nakijken welke excursiemomenten er in je programma passen. Een geschikte datum gevonden? Mail je voorkeursdatum en twee alternatieve data naar reservatie@havencentrum.be. We proberen je bericht zo snel mogelijk te behandelen. Van zodra de nieuwe datum is ingepland, sturen we je een nieuwe reservatielink. Je reservatie is definitief nadat je via deze link de definitieve datum hebt bevestigd.

Blijf op de hoogte dankzij de handige FAQ-pagina

Door de veranderende voorschriften en de diversiteit van ons aanbod blijft het koffiedik kijken wanneer welke excursie kan heropstarten. Om je een helder overzicht te bieden hebben we een FAQ-pagina gelanceerd met de meest recente antwoorden op veelgestelde vragen. Van zodra wij meer weten, updaten we die informatie, zodat je weer helemaal mee bent.

Meer informatie over de andere provinciale diensten en hun dienstverlening vind je op de website van Provincie Antwerpen.