Aanbod derde graad middelbaar grondig vernieuwd

publish date
26.02.2020

Vanaf volgend schooljaar trek je de haven in met onze nieuwe thematours 'Port Classic'. Je kunt kiezen voor een algemene kennismaking met de haven. Wil je dieper ingaan op één thema? Dan kies je voor een programme met de focus op industrie, logistiek of maritiem.

De klassieke formules Haven vol Uitdagingen en Haven vol Beroepen bieden we niet meer aan. In de plaats zijn er deze thematische excursies. Naast een algemene inleiding tot de haven zijn er ook de thema’s logistiek, industrie en maritiem. Uiteraard houdt de gids nog steeds rekening met de specifieke context zoals studierichting, link met de leerstof,… die je bij reservatie aangeeft. Je kunt deze thematische tours met of zonder bedrijfsbezoeken boeken.

Let wel! Tours met bedrijfsbezoeken zijn voor groepen van de 3de graad voorbehouden voor scholen uit het kerngebied.

De missie van het Havencentrum luidt dat we jongeren informeren, sensibiliseren en enthousiasmeren voor de haven met het oog op maatschappelijk draagvlak. We willen ook hun interesse opwekken voor jobs in de haven. Om dat te doen, maar ook om de belasting voor de bedrijven die we bezoeken te beperken, behouden we de bedrijfsbezoeken voor aan scholen die zich in de ruime buurt van de haven bevinden. De kans dat zij de toekomstige werknemers van de haven afleveren is zeer groot.

Alle scholen blijven welkom en krijgen gegarandeerd een kwalitatief programma boordevol havenkennis, enkel het toevoegen van bedrijfsbezoeken wordt beperkt vanaf volgend schooljaar.

Meer info

Lees meer informatie over het kerngebied.

Ontdek het hernieuwde aanbod voor de derde graad middelbaar onderwijs bij op de pagina van Port Classic.