Heb jij onze nieuwe collega Sophie al ontmoet?

publish date
08.02.2019

Wanneer Sophie Dieltiens (30) praat over haar job bij het Havencentrum merk je meteen dat het goed zit. Als kersverse onthaalmedewerkster staat ze jou met plezier te woord voor reservaties en allerlei vragen, maar ze werkt ook graag enthousiast mee aan verschillende projecten. Om het Havencentrum nog sterker te maken wil deze nieuwe collega gerust the extra mile gaan!

Sophie Dieltiëns

“Mijn zus werkt voor het Havenbedrijf en stuurde de vacature voor onthaalmedewerker naar me door”, vertelt Sophie. “Ik was al een tijdje op zoek naar een vaste job waar ik me verder in kon ontplooien. De functie bij het Havencentrum voelde meteen als een geweldige opportuniteit.”

Door haar ervaring bij raffinaderij Esso is Sophie goed op de hoogte van het reilen en zeilen in de Antwerpse haven. Als administratief bediende leerde ze de werking van het grote havenbedrijf van binnenuit kennen, maar na vijf jaar was ze benieuwd wat ze daarbuiten nog allemaal kon ontdekken: “Ik vind het echt boeiend om te weten wat er allemaal gebeurt in de haven. Het is een hele leuke omgeving om in te werken. Mijn favoriete plek is de Oosterweelbrug bij zonsopgang, geweldig hoe het licht daar op de kaaien valt!”

“Vroeger was mijn werk beperkt tot pure administratie”, gaat Sophie verder. “Bij het Havencentrum gaat mijn functie veel verder. Ik ben samen met Diana het aanspreekpunt voor bezoekers en gidsen, maar we werken met de collega’s ook aan grote projecten en nieuwe excursies. Omdat het een klein team is kan je hier echt jezelf zijn en op je eigen manier bijdragen. Het voelt ook heel goed dat er zoveel ruimte is voor inspraak, om bij te leren en om jezelf te ontwikkelen. Hopelijk kan ik er mee voor zorgen dat de havenbeleving voor bezoekers nog beter wordt.”

In haar vrije tijd houdt Sophie zich bezig met haar twee geliefde pluskinderen en de afwerking en inrichting van het huis. Ze werkt ook graag in de tuin en is gek op haar planten. Haar grote droom? Nog veel verre reizen te maken en verschillende talen leren!

Met haar planmatige aanpak, leergierigheid en charismatische uitstraling is Sophie een welkome aanvulling op het team van Havencentrum Lillo. Wie een excursie wil reserveren, kan dat doen via het reservatieformulier. Sophie of haar collega's nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Volgende van de detaillijst