Havencentrum bereikbaar met De Waterbus

publish date
01.07.2019

Vanaf nu kun je het Havencentrum bereiken via het water. Op 1 juli voegde De Waterbus de haltes Liefkenshoek en Lillo toe aan het 'Noordelijk Scheldetraject'. Vertrek je aan het Steenplein in Antwerpen? Dan mag je op een uur vaartijd rekenen. De Waterbus meert aan aan de steiger van het polderdorpje Lillo. Vanaf daar is het nog 10 minuten te voet naar het Havencentrum.

Foto van De Waterbus

Noordelijk Scheldetraject: van Antwerpen naar Lillo

De nieuwe haltes Lillo en Liefkenshoek maken deel uit van het Noordelijk Scheldetraject. Andere haltes op dit traject zijn Sint-Anna, Zwijndrecht (Scheldedijk Deme) en Kallo (vlakbij de Kallosluis). Maar je kunt evengoed al opstappen in Hemiksem of Kruibeke. De waterbus vaart  dagen op 7. Er is elk half uur een afvaart vanaf 4.30 uur (Steenplein) ‘s morgens. Het laatste schip vertrekt in Lillo is om 23 uur ‘s avonds.

Vanaf het Steenplein bereik je de halte Zwijndrecht in 28 minuten, Kallo in 36 minuten, Liefkenshoek in 53 minuten en Lillo in een uur. In het najaar komen er nog twee haltes bij aan het Droogdokkenpark en bij de Van Cauwelaertsluis.

haltes van De Waterbus

 

Wil je De Waterbus zelf eens uittesten? Meer informatie en de dienstregeling vind je op www.dewaterbus.be/nl/schelde.