Nieuwe testreeks driedaagse Havenlandklassen

publish date
20.06.2019

De haven in al haar facetten ontdekken? Dat kan dankzij Havenlandklassen! Tijdens deze driedaagse leren de jongeren de haven én elkaar beter kennen. Scholen kunnen vanaf nu inschrijven voor een tweede testreeks in september en oktober of meteen voor het definitieve programma in het voorjaar van 2020.

Avondactiviteit op buitenruimte JC Prosperpolder

Havenlandklassen richt zicht op de tweede graad van het secundair onderwijs en dit voor alle richtingen. Deze driedaagse in de haven staat voor een gevarieerd programma met een aangename en leerrijke mix van maritieme, logistieke en industriële activiteiten, maar ook natuur, cultuur en ontspanning. Een aantal activiteiten zijn vast opgenomen in het programma zoals een havenbezoek, rondvaart met #phonografieworkshop en een bezoek aan het Land van Saeftinghe. De leerkracht kan het programma op maat van de groep maken door extra keuzeactiviteiten toe te voegen.

Vorig schooljaar testten GTI Beveren, IDCO De Dames en PITO Stabroek een eerste reeks uit. Met hun feedback ging het team Havenlandklassen aan de slag. Havenland richt nu een tweede reeks proefklassen in waarop alle scholen kunnen inschrijven. Scholen die kiezen voor deze reeks in september of oktober krijgen een korting van 25% per leerling. Vanaf 2020 moet het aanbod volledig up and running zijn.

Wat de leerlingen er toen van vonden?

Mathias en Kato testten het project voor GTI Beveren. Dit vertelden ze toen aan een journalist van Het Laatste Nieuws: "We hadden wel al eens geleerd over de haven in de lagere school maar de haven van zo dichtbij zien is toch nog iets anders. Ik was vooral onder de indruk van grote schepen en kranen", vertelt Mathias. Kato genoot dan weer vooral van de phonografie opdracht. "We moesten foto's uit verschillende perspectieven nemen van de haven vanop de boot", legt ze uit.

De drie testklassen namen ook telkens de Instagrampagina van het Havencentrum over. Je vindt er heel wat beelden en stories van hun belevenissen in de haven terug.

Interesse?

Ontdek alle activiteiten van deze driedaagse en schrijf je klas snel in!

Logo Havenland met bijschrift

Havenlandklassen is een initiatief van havenland.be