1 miljoen bezoekers ontdekken de 'haven in 't echt'!

publish date
18.09.2018

1 miljoen! Zoveel bezoekers mocht het Havencentrum van de provincie Antwerpen de afgelopen 30 jaar ontvangen. IMS Borgerhout is de gelukkige school. Zij zijn al jaren klant en trappen hun schooljaar naar trouwe gewoonte af met de excursie ‘Haven vol Techniek’. Om dat te vieren, werden de leerlingen van het IMS Borgerhout die dag extra verwend tijdens hun daguitstap in de haven. Inclusief koffiekoeken, fruitsap, ballonnen en een unieke uitstap naar het dak van containerbehandelaar MPET!

Bij hun aankomst op GO! Campus Leerhaven werden de jongeren feestelijk ontvangen door voorzitter en gedeputeerde voor Economie, Ludwig Caluwé. Voor de gelegenheid stond er ook ontbijt klaar voor de leerlingen. “Zelfs de leerkrachten wisten van niets.”, zegt één van hen. “We dachten eerst dat het nooit voor ons kon zijn, maar toen vertelden ze dat de miljoenste bezoeker in onze klas zat, super tof!” Na die luxueuze verwelkoming gingen ze met z’n allen vrolijk op de foto met grote ballonnen die samen ‘1.000.000’ vormden.

Op ontdekking in de haven

Tijdens de ‘Haven vol Techniek’ doet de groep in de voormiddag een havenrondrit. Ze rijden onder andere tussen de pas aangekomen auto’s bij Antwerp Euroterminal NV (AET) en stoppen naast de containerschepen aan het indrukwekkende Deurganckdok. Normaal gezien blijven de jongeren op de bus zitten, maar voor deze speciale gelegenheid mochten ze naar het dakterras van containerbehandelaar MPET. “Het uitzicht over de haven was echt spectaculair. Er waren zoveel containers!”, zegt een leerling. Het was voor hen het meest memorabele onderdeel van de excursie.

In de namiddag deden de jongeren verschillende interactieve activiteiten op GO! Campus Leerhaven,  waaronder het maken van een smartphonehouder en het plannen van een scheepslading. Op die manier leren ze technische beroepen vanuit de eerste hand kennen. Om het vieren van de miljoenste bezoeker feestelijk af te sluiten, kreeg iedereen nog een kleurrijke drinkbus cadeau. Op naar het volgende miljoen!

Ontdek hoe onze 1 miljoenste bezoekers de haven beleefden:

Volgende van de detaillijst