Havenrondvaart

Havenrondvaart_vignet

Klaar om het ruime sop te kiezen?

Alle hens aan dek!

Goed voorbereid? Dan kan het (h)avontuur beginnen. Een uitje naar de haven is spannend voor je leerlingen en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Om te zorgen dat het voor jou als leerkracht niet spannend is, vind je hier alle praktische info.

Voor wie: Onze rondvaarten zijn voorzien voor scholen uit het kerngebied van het Havencentrum.

Wanneer: Je kiest zelf je gewenste dag op onze kalender (onderaan de pagina). We varen twee keer per dag: om 9.30 uur en om 12.30 uur. Het inschepen en de rondvaart duren samen 2,5u. 

Prijs: 9 euro per leerling (min. 90 euro), met 1 gratis begeleider per 10 leerlingen. De rondvaart is gratis voor scholen in  alle districten van de stad Antwerpen na het voorleggen van een havenvignet.

Let op: lees goed de voorwaarden van het havenvignet na! Je kan het vignet van Klas op Stap enkel inzetten voor het aantal leerlingen dat effectief aanwezig was. Mis je bijvoorbeeld het schip omdat je te laat bent of zijn er plots (veel) minder leerlingen dan voorzien, dan zijn we verplicht om deze kosten aan de school te factureren.

Plaats van afspraak: schip Themis 2, Houtdok-Noordkaai, ter hoogte van het gebouw van bpost.

Vervoer:

  • Wil je met het openbaar vervoer komen? Hou rekening met de gewijzigde bereikbaarheid: Op tramlijn 24 zal De Lijn de haltes Havenhuis en Cadix niet meer bedienen tussen ca. 9 en 16 uur. Wie met de tram naar de havenrondvaart komt, moet tussen die uren afstappen aan halte Londen en het laatste stuk stappen (zo'n 25 minuten). Hou hiermee rekening bij het plannen en gebruik de routeplanner van De Lijn voor de correcte info op de dag van jouw excursie.
  • Als je met een eigen bus komt, kan je veilig afstappen op het bedrijventerrein van koffiebranderij St-Michel, Asiadok-Noordkaai 28A, 2030 Antwerpen. De bus mag hier niet blijven staan. Geef de chauffeur de opdracht om in de directe nabijheid te parkeren en op tijd terug klaar te staan voor vertrek aan de koffiebranderij. De parking aan de Straatsburgbrug is niet meer toegankelijk.
  • Kom je met de fiets? Rijd met je fiets naast het gebouw van Metro het steegje in. Je mag je fietsen plaatsen op enkele autostaanplaatsen.
  • Ben je extra voorzichtig op de weg naast het Houtdok? Weggebruikers verwachten hier geen wandelende leerlingen.
Opstapplaats_rondvaart

Voorbereiding: Je doorloopt op voorhand met je leerlingen lessen 1 tot 3 van ons gratis educatief pakket.

Belangrijk: Neem vooraf zeker onze afsprakennota grondig door. We rekenen een vergoeding aan bij laattijdige wijziging van het deelnemersaantal, uitstel of annulatie. Voor deze extra kosten kan nooit een havenvignet gebruikt worden. We zijn verplicht om deze kosten aan de school te factureren.

Meenemen: Je hoeft geen educatief materiaal mee te nemen, dit voorzien onze havengidsen. Zorg wel dat je leerlingen goed gekleed zijn voor de excursie: stevige schoenen en kledij die is aangepast aan het weer. Op het schip en in de haven kan het namelijk koud, nat en winderig zijn. Bij wisselvallig weer is regenkledij aanbevolen. Omdat de leerlingen een reddingsvest dragen met een riempje tussen de benen, is een rok niet handig!

Toegankelijkheid: Het schip is jammer genoeg niet toegankelijk voor personen in een rolstoel of personen die slecht te been zijn. Er zijn heel wat steile trappen en we verplaatsen ons constant over het schip. De bemanning houdt steeds ieders veiligheid voor ogen en kan om deze reden personen de toegang tot het schip ontzeggen.


Lunchen

Het is niet langer mogelijk om je lunch aan boord op te eten. Wil je in de buurt je boterhammen opeten? Dat kan bij één van onze lunchpartners:

Beschikbare data

De rondvaart vindt plaats op vastgelegde data. Via onderstaande knop naar de kalender kan je de beschikbare plaatsen per datum bekijken en meteen boeken. Bekijk hier hoe je zelf een reservatie maakt.