Port Xpert Shipping

Focus je liever op het educatieve bordspel? Of zoek je een tijdsefficiënte activiteit op school zonder verplaatsing? Lees dan verder op de pagina over de workshop in de klas.

Wat leren je leerlingen?

Veel producten die je van 's morgens tot 's avonds gebruikt, zijn via de haven gepasseerd. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete paar sneakers, kledij, smartphone, laptop en tv, maar ook aan je dagelijkse koffie, stukje chocolade en zelfs fietsonderdelen of je step…

Een hele keten van mensen zorgt ervoor dat die goederen van ergens ter wereld tot bij jou geraken. Zij werken in de logistiek-coördinerende sector met bijvoorbeeld expeditiekantoren en scheepsagenturen. Daar zoeken ze mensen die sterk zijn in talen, graag internationaal contacten willen leggen en van uitdaging houden.

Met Port Xpert Shipping maak je je leerlingen bewust van deze economische sector van de internationale handel en logistiek. Ze zien de actie in het echt en ontdekken welke vele toekomstmogelijkheden deze belangrijke arbeidsmarkt hen te bieden heeft.

Zo ziet je dag eruit

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Tijdens de daguitstap gebruiken we diverse werkvormen, waarbij telkens interactie centraal staat. Klik hieronder op een activiteit om er meer over te weten te komen.

Iets voor jouw leerlingen?

  • Dagvullend programma van 9:30 uur tot 16 uur
  • Prijs: 220 euro per groep. Bus zelf te voorzien, tijdelijk met tegemoetkoming: Voor dit programma kan je voor schooljaar 2024-2025 genieten van een tegemoetkoming, waarbij het Havencentrum 400 euro van de busfactuur terugbetaalt.
  • Voor wie: voor de 3e graad secundair onderwijs doorstroom en dubbele finaliteit in o.a. studierichtingen met economie of talen, en voor studierichtingen binnen het domein economie & organisatie. Voorbehouden voor scholen die binnen het kerngebied van het Havencentrum liggen.
  • Groepsgrootte: minimaal 18 en maximaal 25 leerlingen
  • Startlocatie: Fort Liefkenshoek: Ketenislaan 4 - Haven 1974, 9130 Kallo (bereikbaarheid)
  • Lunch: in Fort Liefkenshoek. Breng je eigen picknick en drankje mee.
  • Verplichte voorbereiding: je krijgt vooraf educatief kaartspel Cardgo toegestuurd, inbegrepen in de prijs. Vóór je bezoek doe je minstens 1 activiteit in de klas: het Kaartspel of de onderzoeksopdracht The Flow. Zo zijn je leerlingen al vertrouwd met belangrijke termen, de goederenstromen en de impact van de haven op hun leefwereld. Ga hier aan de slag met Cardgo.
  • Afsprakennota: Neem vóór je reservatie zeker de afsprakennota grondig door met alle bijkomende regels en afspraken (goed te keuren bij reservatie).

Bij je reservatie ontvang je deze infofiche met alle praktische info in detail.

Overtuigd?

Hier kan je de data die nu al beschikbaar zijn, bekijken en je daguitstap vastleggen:

Zou je graag op bezoek gaan bij een specifiek bedrijf? Bekijk het overzicht met bedrijven om te weten op welke datum welk bedrijfsbezoek er is gepland. Let op: dit overzicht toont alle bedrijfsbezoeken, ook de data die al gereserveerd zijn. Welke data nog beschikbaar zijn, kan je nagaan in de kalender.

Hulp nodig met de reservatie? Bekijk hier de handleiding. Heb je nadien nog vragen, contacteer ons gerust via reservatie@havencentrum.be.

Port Xpert Shipping spelbord in actie