Port Xpert Shipping

Wat leren je leerlingen?

Veel producten die je van 's morgens tot 's avonds gebruikt, zijn via de haven gepasseerd. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete paar sneakers, kledij, smartphone, laptop en tv, maar ook aan je dagelijkse koffie, stukje chocolade en zelfs fietsonderdelen of je step…

Een hele keten van mensen zorgt ervoor dat die goederen van ergens ter wereld tot bij jou geraken. Zij werken in de logistiek-coördinerende sector met bijvoorbeeld expeditiekantoren en scheepsagenturen. Daar zoeken ze continu nieuwe werknemers: mannen en vrouwen die sterk zijn in talen, graag internationaal contacten willen leggen en van uitdaging houden.

Port Xpert Shipping wil je leerlingen bewust maken van deze economische sector en tonen welke vele toekomstmogelijkheden deze belangrijke arbeidsmarkt hen te bieden heeft.

Als daguitstap in de haven of als begeleide workshop in de klas?

1. Daguitstap voor totaalbeleving

Wil je je leerlingen volledig onderdompelen in de sector en in het havengebied? Kies dan voor de daguitstap. Jullie zien de actie in het echt tijdens een bedrijfsbezoek en krijgen de unieke kans om te 'speeddaten' met medewerkers in uiteenlopende functies. Klik hieronder op een activiteit voor meer uitleg.

Meer weten? Op de pagina met praktische info vind je een volledig overzicht van het programma en praktische info.

2. Tijdsefficiënte workshop in de klas

Heb je minder tijd? Dan kan je Port Xpert Shipping ook naar de klas laten komen in de vorm van een workshop. Onder de kundige begeleiding van het Havencentrum gaan je leerlingen een halve dag aan de slag. Ze starten met een inleiding over de haven, sectoren en beroepen. Vervolgens kruipen ze aan de hand van een economisch bordspel in de huid van een scheepsagent of expediteur. Lees er alles over en raadpleeg de beschikbare data op de workshoppagina.

Iets voor jouw leerlingen?

  • Prijs: 220 euro per groep. Bus zelf te voorzien, tijdelijk met tegemoetkoming: Voor dit programma kan je voor schooljaar 2023-2024 genieten van een tegemoetkoming, waarbij het Havencentrum 400 euro van de busfactuur terugbetaalt.
  • Voor wie: voor de 3e graad secundair onderwijs doorstroom en dubbele finaliteit in o.a. studierichtingen met economie of talen, en voor studierichtingen binnen het domein economie & organisatie. Voorbehouden voor scholen die binnen het kerngebied van het Havencentrum liggen.
  • Groepsgrootte: minimaal 18 en maximaal 25 leerlingen
  • Start- en aankomstplaats: Fort Liefkenshoek in Kallo (Beveren)
  • Lunch: Eigen picknick in Fort Liefkenshoek
  • Dagvullend programma van 9:30 uur tot 16 uur

Wil je het programma en alle praktische info in detail doornemen? Lees er alles over op de infopagina.

Overtuigd?

Via onderstaande knop kan je de data bekijken en je daguitstap vastleggen. Hulp nodig met de reservatie? Bekijk hier de handleiding. Heb je nadien nog vragen, contacteer ons gerust via reservatie@havencentrum.be.

Port Xpert Shipping spelbord in actie