Cardgo

Speel het spel

Hou er rekening mee dat het spel laden tot 1 minuut kan duren. Dit komt door de filmpjes die erin verwerkt zitten.

Over Cardgo

Ontdek de haven van Antwerpen, haar link met de wereld, haar goederen en beroepen met Cardgo! Met deze kaartenset speel je verschillende spelen en vga je zelf op onderzoek. Zo kijk je op een speelse manier binnenkijken in het havengebied. Ideaal ter voorbereiding op je havenbezoek dus!

Cardgo is ontwikkeld voor leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs. Dankzij de verschillende spelen en opdrachten kun je je eigen les opbouwen aan de hand van je eigen stijl, de interesses en vaardigheden van je leerlingen, de beschikbare tijd,… 

Wat vind ik in de kaartenset? 

  • 84 havenkaarten

  • 48 goederenkaarten

  • 24 beroepenkaarten 

  • een link naar de online ondersteuningstool voor leerlingen

  • een login voor het lerarenplatform met handleidingen, achtergrondinformatie, lestips, …

Welke spelen zijn beschikbaar?

Cardgo bestaat uit verschillende spelen. Zo kun je zelf kiezen hoe je je les opbouwt. Kom je op excursie in de haven? Doe dan minstens the flow of het kaartspel met je groep. Zo komen je leerlingen goed voorbereid aan de start en haal je het meeste uit je dag in de haven.

Hoe integreer ik Cardgo in mijn les?

Als leerkracht ben jij expert, en bepaal je zelf hoeveel tijd je kan vrijmaken voor Cardgo. Jij weet het beste wat jouw groep nodig heeft en kan spelen of opdrachten makkelijk aanpassen aan de interesses en noden van jouw leerlingen. In deze brochure vind je meer info over hoe je Cardgo kunt integreren in je lessen.

Hoe ga ik hier in de klas mee aan de slag? 

Met de code uit het kaartspel kan je inloggen op het lerarenplatform. Je vindt er de handleiding van de verschillende spelen, maar ook achtergrondinformatie en extra tips om de spelen te integreren in je les.

Praktische info

Hoe krijg ik het spel?

De info voegen we binnenkort toe.