Cardgo

Over Cardgo

Voortaan geen klassieke voorbereidingsbundel meer als instap in het thema haven voor de 3e graad secundair onderwijs, maar wel een educatief kaartspel. Met 5 kant-en-klare activiteiten dompel je je leerlingen onder in de haven van Antwerpen. Ze ervaren zelfstandig de impact van de haven op hun leefwereld, de weg die goederen afleggen en de diversiteit aan beroepen. 

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Welke activiteiten zitten erin?

Dankzij de verschillende activiteiten kun je je eigen les opbouwen op maat van de interesses en vaardigheden van je leerlingen, de beschikbare tijd en je eigen stijl. Kom je binnenkort op Port Xpert-excursie in de haven? Doe dan minstens The Flow of het Kaartspel met je groep. Zo komen je leerlingen goed voorbereid aan de start en haal je het meeste uit je dag in de haven.

Hoe integreer ik Cardgo in mijn les?

Als leerkracht ben jij expert en bepaal je zelf hoeveel tijd je vrijmaakt voor Cardgo. Jij weet het beste wat jouw groep nodig heeft en kan de activiteiten makkelijk aanpassen aan de interesses en noden van jouw leerlingen. In deze brochure vind je meer info over hoe je Cardgo kunt integreren in je lessen. Met de code uit het kaartspel kan je inloggen op het lerarenplatform. Je vindt er de handleiding van de verschillende spelen, achtergrondinformatie en extra tips om de spelen te integreren in je les, maar ook instructievideo's voor je leerlingen.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Praktische info

Wat vind ik in de kaartenset? 

  • 84 havenkaarten
  • 48 goederenkaarten
  • 24 beroepenkaarten 
  • een link naar de online ondersteuningstool voor leerlingen
  • een login voor het lerarenplatform met handleidingen, achtergrondinformatie, lestips, instructievideo's voor in de klas…

Hoe krijg ik het spel in handen?

  • Kom je met je klas op Port Xpert-excursie? Dan krijg je automatisch, inbegrepen in de prijs, enkele Cardgo-speldozen toegestuurd. Per 8 ingeschreven leerlingen ontvang je 1 speldoos, met een maximum van 4 dozen in totaal. Reserveer je havenbezoek voor het 5e of 6e middelbaar en wij regelen de rest.
  • Wil je Cardgo inzetten in je les, los van een excursie? Dan kan je voor €30,00 een klaspakket bestellen met 3 speldozen en toegangscodes tot de online tools. Bestel je losse Cardgo-klaspakket via onderstaande knop.