Port Xpert Industrie

Wat leren je leerlingen?

Dompel je leerlingen onder in de wondere wereld van de grootste chemische cluster van Europa. Laat hen via een VR-opdracht zelf een industriële installatie ontdekken, om daarna op bedrijfsbezoek te trekken en daar, naast een interessante rondleiding op hun maat, kennis te maken met verschillende werknemers van het bedrijf zelf, op wie ze al hun vragen mogen afvuren.

Port Xpert industrie haalt de mysterieuze sluier weg van deze industriële havenbedrijven en toont jongeren een waaier aan interessante job- en studiekeuzemogelijkheden, en dit op maat van de jongere zelf.

Zo ziet je dag eruit

De daguitstap dompelt je leerlingen onder in de industrie en de haven met verschillende activiteiten. Daarbij maken we gebruik van diverse werkvormen. Of het nu een inleiding, VR-opdracht, rondleiding of 'speeddate' is, telkens staat interactie centraal. Klik hieronder op een activiteit om er meer over te weten te komen.

Iets voor jouw leerlingen?

  • Prijs: 220 euro per groep. Bus zelf te voorzien, tijdelijk met tegemoetkoming: Voor dit programma kan je voor schooljaar 2023-2024 genieten van een tegemoetkoming, waarbij het Havencentrum 400 euro van de busfactuur terugbetaalt.
  • Voor wie: voor de 3e graad secundair onderwijs in doorstroom en dubbele finaliteit in deze STEM-richtingen wetenschappen, chemie, biotechnologie, industriële wetenschappen, elektro-mechanica, elektriciteit, koel- en warmtetechnieken, technologische wetenschappen, mechatronica, engineering. Voorbehouden voor scholen die binnen het kerngebied van het Havencentrum liggen.
  • Groepsgrootte: minimaal 18 en maximaal 25 leerlingen
  • Start- en aankomstplaats: Vanaf schooljaar 2023-2024 is de startlocatie van Port Xpert Industrie veranderd naar Fort Liefkenshoek in Kallo (Beveren). Zie de praktische info voor meer info.
  • Lunch: Eigen picknick in Fort Liefkenshoek
  • Dagvullend programma van 9:30 uur tot 16 uur

Wil je het programma en alle praktische info in detail doornemen? Lees er alles over op de infopagina.

Overtuigd?

Via onderstaande knop kan je de data die nu al beschikbaar zijn bekijken en je daguitstap vastleggen. Hulp nodig met de reservatie? Bekijk hier de handleiding. Heb je nadien nog vragen, contacteer ons gerust via reservatie@havencentrum.be.

BASF_Blinddate
Logo Voka Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland
In samenwerking met de industriewerking van VOKA Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland.