Port Xpert Industrie

Wat leren je leerlingen?

Dompel je leerlingen onder in de wondere wereld van de grootste chemische cluster van Europa en haal de mysterieuze sluier weg van industriële havenbedrijven. Tijdens deze daguitstap krijgen ze meer inzicht in de haven en in de industrie én zien ze tegelijk de realiteit op de werkvloer. Ze ontdekken welke diverse interessante toekomstmogelijkheden ze later hebben met een STEM-studierichting.

Zo ziet je dag eruit

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Tijdens de daguitstap gebruiken we diverse werkvormen, waarbij telkens interactie centraal staat. Klik hieronder op een activiteit om er meer over te weten te komen.

Iets voor jouw leerlingen?

  • Dagvullend programma van 9:30 uur tot 16 uur
  • Voor wie: voor de 3e graad secundair onderwijs in doorstroom en dubbele finaliteit in deze STEM-richtingen wetenschappen, chemie, biotechnologie, industriële wetenschappen, elektro-mechanica, elektriciteit, koel- en warmtetechnieken, technologische wetenschappen, mechatronica, engineering. Voorbehouden voor scholen die binnen het kerngebied van het Havencentrum liggen.
  • Prijs: 220 euro per groep. Bus zelf te voorzien, tijdelijk met tegemoetkoming: Voor dit programma kan je voor schooljaar 2024-2025 genieten van een tegemoetkoming, waarbij het Havencentrum 400 euro van de busfactuur terugbetaalt.
  • Groepsgrootte: minimaal 18 en maximaal 25 leerlingen
  • Startlocatie: Fort Liefkenshoek: Ketenislaan 4 - Haven 1974, 9130 Kallo (bereikbaarheid)
  • Lunch: in Fort Liefkenshoek. Breng je eigen picknick en drankje mee.
  • Verplichte voorbereiding: je krijgt vooraf educatief kaartspel Cardgo toegestuurd, inbegrepen in de prijs. Vóór je bezoek doe je minstens 1 activiteit in de klas: het Kaartspel of de onderzoeksopdracht The Flow. Zo zijn je leerlingen al vertrouwd met belangrijke termen, de goederenstromen en de impact van de haven op hun leefwereld. Ga hier aan de slag met Cardgo.
  • Afsprakennota: Neem vóór je reservatie zeker de afsprakennota grondig door met alle bijkomende regels en afspraken (goed te keuren bij reservatie).

Bij je reservatie ontvang je deze infofiche met alle praktische info in detail.

Overtuigd?

Hier kan je de data die nu al beschikbaar zijn bekijken en je daguitstap vastleggen:

Zou je graag op bezoek gaan bij een specifiek bedrijf? Bekijk het overzicht met bedrijven om te weten op welke datum welk bedrijfsbezoek er is gepland. Let op: dit overzicht toont alle bedrijfsbezoeken, ook de data die al gereserveerd zijn. Welke data nog beschikbaar zijn, kan je nagaan in de kalender.

Hulp nodig met de reservatie? Bekijk hier de handleiding. Heb je nadien nog vragen, contacteer ons gerust via reservatie@havencentrum.be.

Port Xpert Industrie workshop VR
Logo Voka Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland
In samenwerking met de industriewerking van VOKA Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland.