Uitstappen in de haven tijdelijk on hold

publish date
11.03.2020

UPDATE 13.03.2020

Gezien het huidige beschikbare advies omtrent het corona-virus en de sluiting van de scholen tot aan de paasvakantie, zien wij ons als Havencentrum genoodzaakt om al onze geplande excursies tot en met 19 april 2020 te annuleren in plaats van 31 maart zoals eerder gezegd. Wij baseren ons hiervoor op het huidige maatregelen van de federale instanties.

Vanaf vandaag gelden er nieuwe richtlijnen voor de hele bevolking. Die gaan verder dan de bestaande individuele hygiënische voorzorgsmaatregelen. De overheid wil zo kwetsbare groepen beschermen en de juiste zorg voor hen garanderen.

De algemene richtlijnen zijn: vermijd situaties waarbij veel mensen samenkomen en verminder contacten tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen. Nu is volgens virologen het moment om op deze manier samen de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Wij houden hierbij rekening met volgende criteria van volksgezondheid met als belangrijkste argumenten dat wij voor onze uitstappen gebruik maken van een bus of schip waarop we de te respecteren persoonlijke ruimte (1 meter) niet kunnen garanderen. Wij denken hierbij zowel aan uw gezondheid en die van uw leerlingen als die van onze gepassioneerde gidsenploeg waarvan veel personen door hun leeftijd tot de risicogroep behoren.  

Excursies die gepland staan vanaf 20 april (na de paasvakantie) kunnen tot nader order gewoon doorgaan zoals gepland. We volgen de adviezen hiervoor nauw op, evalueren op geregelde basis en passen ons beleid hier indien nodig aan aan. Het Havencentrum zal hierover tijdig communiceren.

Heeft u vragen? Of heeft u een geplande uitstap tijdens deze periode staan? Dan kun je terecht bij ons onthaalteam via reservatie@havencentrum.be met vermelding van:

  • datum en reservatienummer van de geannuleerde excursie
  • 3 voorstellen van nieuwe data

Onze oprechte excuses voor het ongemak. Wij nemen deze moeilijke beslissing vanuit de beste intenties en hopen op uw begrip. 

Volgende van de detaillijst