Havencentrum kiest Rudi De Meyer als nieuwe directeur voor de toekomst

publish date
09.01.2017

Rudi De Meyer (57) uit Boom is op 1 januari 2017 gestart als nieuwe directeur van het Havencentrum. De provincie Antwerpen kiest hiermee voor een ervaren havenkenner aan het stuur van het Havencentrum, het provinciaal bezoekers- en belevingscentrum voor de haven. Het Havencentrum zal grondig worden hervormd om zo op langere termijn bezoekers en jongeren te blijven beklijven rond deze boeiende motor voor de Antwerpse en Vlaamse economie en welvaart.

Rudi De Meyer deed al heel wat ervaring op in de haven. Hij startte zijn carrière bij de transportkrant De Lloyd, werd directeur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging om in 2003 als afgevaardigd bestuurder Alfaport op te richten en te leiden, de koepelorganisatie van de private havensector in Antwerpen. Zijn ervaringsdomeinen betreffen algemeen havenbeleid, community ICT, opleidingen, arbeidsmarkt en onderwijs. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van vzw De Steenschuit, een sociaal opleidingsproject voor langdurig werkzoekenden, die een replica van de driemaster Belgica bouwen.

Rudi De Meyer was al sinds 1 september 2016 actief in het Havencentrum als interim-manager. Tijdens deze periode heeft hij draagvlak gecreëerd voor een toekomstrategie met een Havencentrum 2.0.

Rudi De Meyer: “Het Havencentrum moet een hedendaags doe- en belevingscentrum worden voor al wie geïnteresseerd is in die boeiende wereld van de haven. Jong en oud moet hier de haven, haar industrie en logistiek kunnen ontdekken en beleven. De haven is heel belangrijk en creëert toegevoegde waarde voor de hele provincie en ver daar buiten. Deze boodschap moeten we op een creatieve manier uitdragen om zo mee te helpen het maatschappelijk draagvlak rond die haven te versterken én jongeren te sensibiliseren voor een studiekeuze of job in de haven. Hiervoor zullen we een hedendaags educatief aanbod ontwikkelen. Een wereldhaven zoals Antwerpen verdient  een écht belevingscentrum. Voor minder kunnen en willen we niet gaan.”.