Verrijk je opleiding met een havenbezoek

Groep jongeren krijgen uitleg tijdens bedrijfsbezoek

De haven in het kader van je opleiding

In de haven van Antwerpen komt de theorie van veel vakken op indrukwekkende wijze tot leven. Zo is Antwerpen de belangrijkste staalhaven, ’s werelds belangrijkste opslagplaats voor koffie, de grootste chemische cluster in Europa en nog veel meer.

Het Havencentrum toont je studenten de haven in volle activiteit. Jullie bezoeken verschillende bedrijfsterreinen en ontdekken hoe onder meer koffie, bananen en staal op hun bestemming terechtkomen. Verschillende thema's kunnen aan bod komen, afhankelijk van jullie voorkeur, zoals goederenbehandeling, de haveninfrastructuur, tewerkstelling, het economisch belang van de haven en natuurwaarden.

Afhankelijk van het profiel van je groep kunnen we de insteek van de excursie verleggen naar bijvoorbeeld voedingstoffen, duurzaamheid, techniek of logistiek.

Op zoek naar een digitaal alternatief? Ga dan voor de interactieve virtuele haventour.

Praktische info:

  • Prijs: 6 euro per student (min. 150 euro per groep, 1 begeleider per 10 leerlingen gratis). Voor de rondrit heb je een bus nodig. We verwachten dat je deze zelf voorziet. Gelieve geen dubbeldekbussen in te zetten (zie 'Afspraken voor bustours' in de afsprakennota). Die kunnen omwille van moeilijke doorgang problemen veroorzaken tijdens de rondrit. Bij beperking van toegang of annulatie kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden.
  • Wanneer: elke werkdag tussen 9.30 en 16 uur. Een halvedagprogramma duurt minstens 3 uur. Maak bij je reservatie een keuze voor een dagprogramma, voormiddag of namiddag. Hou hierbij rekening met de rij- en rusttijden voor de chauffeur.
  • Gids mogelijk in vier talen: Nederlands, Engels, Frans of Duits
  • Lunch: breng je eigen picknick mee. Aankoop drankje op sommige externe lunchlocaties verplicht. Het eerste drankje wordt ter plaatse gemeenschappelijke afgerekend.
  • Vertrek- en aankomstplaats: afhankelijk van uw programma.
  • Lees dit vooraf:  afsprakennota (goed te keuren bij reservatie)

Data schooljaar '21 - '22

In deze kalender kan je de beschikbare plaatsen per datum op voorhand nagaan. Let wel, de data zijn onder voorbehoud van eventuele aanpassingen. Geef daarom bij je boeking je voorkeursdatum en twee alternatieve data op. Staat je voorkeursdatum er niet bij? Dan is deze helaas niet (meer) beschikbaar.