Verrijk je opleiding met een havenbezoek

Groep jongeren krijgen uitleg tijdens bedrijfsbezoek

De haven in het kader van je opleiding

In de haven van Antwerpen komt de theorie van veel vakken op indrukwekkende wijze tot leven. Zo is Antwerpen de belangrijkste staalhaven, ’s werelds belangrijkste opslagplaats voor koffie, de grootste chemische cluster in Europa en nog veel meer.

Het Havencentrum toont je studenten de haven in volle activiteit. Jullie bezoeken verschillende bedrijfsterreinen en ontdekken hoe onder meer auto's, bananen en staal op hun bestemming terechtkomen. Verschillende thema's kunnen aan bod komen, afhankelijk van jullie voorkeur, zoals goederenbehandeling, de haveninfrastructuur, tewerkstelling, het economisch belang van de haven en natuurwaarden.

Afhankelijk van het profiel van je groep kunnen we de insteek van de excursie verleggen naar bijvoorbeeld duurzaamheid, techniek of logistiek.

Op zoek naar een digitaal alternatief? Ga dan voor de interactieve virtuele haventour.

Praktische info:

  • Prijs: 6 euro per student (min. 150 euro per groep, 1 begeleider per 10 leerlingen gratis). Voor de rondrit heb je een bus nodig. We verwachten dat je deze zelf voorziet. Gelieve geen dubbeldekbussen in te zetten (zie 'Afspraken voor havenbezoeken met de bus' in de afsprakennota). Die kunnen omwille van moeilijke doorgang problemen veroorzaken tijdens de rondrit. Bij beperking van toegang of annulatie kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden.
  • Wanneer: elke werkdag tussen 9.30 en 16 uur. Een halvedagprogramma duurt minstens 3 uur. Maak bij je reservatie een keuze voor een dagprogramma, voormiddag of namiddag. Hou hierbij rekening met de rij- en rusttijden voor de chauffeur.
  • Gids mogelijk in vier talen: Nederlands, Engels, Frans of Duits
  • Lunch: Geen picknick meer mogelijk. Er kan gekozen worden voor een broodjeslunch (8,5€-11,5€) of een warme lunch.
  • Vertrek- en aankomstplaats: afhankelijk van uw programma en wordt meegedeeld na bevestiging van je reservatie.
  • Lees dit vooraf:  afsprakennota (goed te keuren bij reservatie)

Reserveer je haventour

Via onderstaande knop kom je in onze online kalender terecht. Hier zie je meteen welke dagen de haventour boekbaar is en kan je die ook meteen vastleggen. Hulp nodig met de reservatie? Bekijk hier de handleiding. Heb je nadien nog vragen, contacteer ons gerust via reservatie@havencentrum.be.