Onze missie

Onze missie

Sensibiliseren en enthousiasmeren op het terrein om het maatschappelijk draagvlak voor de haven (maritiem, logistiek, industrieel) te versterken. Bijzondere aandacht gaat naar jongeren om hun interesse op te wekken en hen tewerkstellingskansen te tonen.

de haven in 't echt ontdekken

Trek je erop uit samen met een gids? Vaar je mee door de dokken? We zorgen ervoor dat je telkens een stukje haven ontdekt dat je nog niet kende.

Voor scholen bieden we doe- en ervaringsgerichte pakketten binnen het kader van de eindtermen. Verenigingen ontdekken de haven met ons nieuwe programma 'Van stad aan het water tot wereldhaven'. Maar ook bedrijven kunnen bij ons terecht voor een teambuilding, om de haven te verkennen met nieuwe medewerkers of met zakenrelaties.

Ons team

12 enthousiaste medewerkers en een team freelance gidsen zorgen er voor dat je de haven in 't echt kunt beleven. Ze werken aan een voortdurende vernieuwing van ons aanbod, jouw programma of houden het gebouw tip top in orde.

Heb je een vraag voor hen? Of een tip? Dat kan over onze aanpak, mogelijke bezoekpunten, een supertof idee voor een excursie of iets helemaal anders gaan. Laat het ons zeker weten via info@havencentrum.be

Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van onze plannen en veranderingen? Kijk dan zeker eens bij onze nieuwsberichten. Ontvang je onze updates graag diremaandelijks gebundel in een nieuwsbrief? We bieden twee thematische mailing aan: 'Haven in de klas' bundelt lestips, aanpassingen aan onze excursies en ander materiaal om met je klas aan de slag te gaan. In onze partnerupdate ontdek je wat wij voor elkaar kunnen betekenen, maar evengoed waar het Havencentrum concreet mee bezig is.