Over het verblijf

Voorzijde Jeugdcentrum Prosperpolder

Waar zullen we logeren?

Je logeert tijdens deze driedaagse in het Jeugdcentrum Prosperpolder in Beveren. Deze vroegere school werd in 2016 volledig gerenoveerd. Je verblijft er in alle comfort én hebt de ideale uitvalsbasis voor je activiteiten in de haven. Bovendien is het fijn vertoeven in dit pittoreske gehucht. Wist je trouwens dat het dorpsgezicht van dit unieke stukje landschap beschermd is?

  • 2 slaapzalen voor 24 personen
  • 2 slaapkamers voor 3 personen

Opgelet! Elke bezoeker moet zelf een slaapzak of donsdeken, kussensloop en hoeslaken meebrengen.

Adres:
JC Prosperpolder
Sint-Engelbertusstraat 5
9130 Kieldrecht

https://jcprosperpolder.be

Wat zullen we eten?

Een lokale cateraar bereidt je verschillende heerlijke maaltijden met lokale producten. Volgende maaltijden zijn in de prijs inbegrepen:

  • Dag 1: warme avondmaaltijd
  • Dag 2: ontbijt, ingrediënten voor je lunchpakket, vieruurtje, warme avondmaaltijd
  • Dag 3: ontbijt, ingrediënten voor je lunchpakket, vieruurtje

Elke bezoeker brengt zelf een lunchpakket voor de eerste dag, een brooddoos en een herbruikbare drinkfles mee. 's Middags eet je vaak op locatie. Daarom maak je op dag 2 en 3 's ochtends zelf je lunchpakket met de door ons aangeboden ingrediënten.

Heb je specifieke dieetwensen? Geef ze ons dan goed op voorhand door zodat de cateraar hier rekening mee kan houden.

Kunnen de leerlingen een drankje aankopen? 

Jeugdcentrum Prosperpolder ligt op een afgelegen locatie. Om de avonden in een leuke ontspannen sfeer door te brengen, zorgen wij voor frisdranken. Bij aankomst zal een stock voor je groep klaarstaan. Op deze manier kunnen je zelf de verkoop van frisdranken organiseren. Op het einde van je verblijf zal de stock geteld worden en maken we een factuur op. Alle drankjes worden verrekend aan een prijs van € 1.

Tip: voorzie voldoende wisselgeld als je de drankjes wil verkopen aan de leerlingen.

Wil je andere extraatjes (snacks, snoep, andere dan de voorziene dranken,…) voor jezelf of de leerlingen voorzien? Koop deze dan op voorhand in en breng ze mee. In de buurt van het verblijfscentrum zijn geen winkels.

Wie staat in voor de schoonmaak en opruim van het gebouw?

De groep staat zelf in voor het opruimen en netjes houden van de ruimtes. De eetruimte dient na elke maaltijd proper achtergelaten te worden. Je staat samen met de leerlingen zelf in voor het klaarzetten, afruimen en schoonmaken van de tafels. Ook de afwas moet je zelf organiseren. Breng hiervoor het nodige materiaal mee zoals afwasmiddel, sponsjes, schotelvodden, keukenhanddoeken, enzovoort. Toiletpapier is wel voorzien tijdens je verblijf.

Op het einde van het verblijf dienen alle ruimtes veegschoon achtergelaten te worden. Er is poetsmateriaal voorhanden indien dit nodig zou zijn.

Enkel tips voor een aangenaam verblijf

  1. Vraag de leerlingen om zelf een keukenhanddoek te voorzien.
  2. Voor een leuke avond kan je misschien ook muziek voorzien voor de leerlingen.
  3. Vraag de leerlingen eventueel om gezelschapsspelen mee te brengen.
  4. Het jeugdcentrum heeft een prachtige tuin waar je een kampvuur mag maken en een speelveld waar je o.a. kan basketballen. Je voorziet best zelf wat ballen en/of ander spelmateriaal.