Haven vol techniek

Foto: Jongeren aan de slag als 'pijpfitter' tijdens de excursie Haven vol Techniek

Een dagprogramma techniek

Voor een halve dag kruipen jongeren in de huid van pijpfitter, vrachtwagenchauffeur of kunststofbewerker! Leerlingen gaan zelf aan de slag met simulaties en levensechte materialen om kennis te maken met enkele typische beroepen in onze haven. We zijn voor deze excursie te gast bij de Scheepvaartschool Cenflumarin in Linkeroever. Zo zitten de leerlingen meteen in de juiste sfeer en ontdekken ze hoe het er echt aan toe gaat in de haven.

De andere daghelft verkennen we samen de Waaslandhaven. We kijken onze ogen uit aan de kop van het Deurganckdok en vertellen hen over de grootste sluis ter wereld. Daarnaast zien we de industrie in de haven en bezoeken we een roro-terminal waar de leerlingen ontdekken hoe rollende goederen worden behandeld.

Duur: 9.30 - 15 uur

Praktische info

  • Doelgroep: 1ste graad secundair onderwijs
  • Data: elke maandag, disndag en donderdag van 9.30 - 15 uur
  • Capaciteit: max. 100 leerlingen per dag
  • Prijs: 6 euro per leerling voor het havenbezoek met gids (min. 150 euro per groep, 1 begeleider per 10 leerlingen gratis). Voor de rondrit heb je een bus nodig. We verwachten dat je deze zelf voorziet.
  • Lunch: Breng steeds je eigen picknick mee. Gezien we bij een partner lunchen, is de aankoop van één drankje per persoon verplicht. Het eerste drankje wordt gemeenschappelijke afgerekend.
  • Vertrek- en aankomstplaats: GO! De Scheepvaartschool - Cenflumarin, Gloriantlaan 75, 2050 Antwerpen (locatie)
  • Lees dit vooraf:

Data schooljaar '20 - '21

Vanaf schooljaar '20 - '21 kun je de beschikbare data op voorhand nagaan in onderstaande kalender. Per datum kun je de beschikbare plaatsen bekijken. Let wel, de data zijn onder voorbehoud van eventuele aanpassingen. Geef daarom bij je boeking je voorkeursdatum en twee alternatieve data op. Staat je voorkeursdatum er niet bij? Dan is deze helaas niet (meer) beschikbaar.