Op stap in de haven

Foto: bedrijfsbezoek

Trek de haven in!

Je havenbezoek start aan het iconische Havenhuis of Portopolis, ter hoogte van het MAS. Aan de luchtfoto krijg je een zicht op de haven en tonen we je naar welke plekken wij je vandaag meenemen. We stappen de bus op en rijden de haven in. We stappen uit in Lillo-dorp en aan de Berendrechtsluis. Hier zit je middenin de haven van Antwerpen met haar logistieke en industriële activiteiten.

Lunch

Je krijgt er vast honger van! De gids neemt je mee voor een warme maaltijd. Afhankelijk van je namiddagprogramma neem je na het eten afscheid van de gids aan het Havenhuis of aan het MAS. Kies je voor Haven XXL? Dan trek je na het eten meteen samen verder.

Keuzeprogramma

Je namiddag vul je zelf in. Je kunt kiezen om ook de Waaslandhaven te verkennen met Haven XXL of breng je een bezoek aan het MAS, het Red Star Line Museum of brouwerij De Koninck (niet mogelijk voorjaar 2022).

Lees meer over je 4 keuzemogelijkheden:

Praktische info

Aantal personen

De groep bestaat uit minimum 20 personen. Kleinere groepen zijn mogelijk, maar er wordt wel een minimumprijs van 20 personen aangerekend. Maximum tijdens het schooljaar is 55 personen per dag. Wil je met een grotere groep komen? Laat het ons weten. We bekijken graag samen de mogelijkheden.

Prijs daguitstap *

  • Prijs per persoon voor Haven XXL: € 40
  • Prijs per persoon voor het havenbezoek met aangepast namiddagprogramma: € 44.

(*) In de prijs zijn de begeleiding door de gids in de haven, een lunchmenu en je toegangsticket voor de namiddagactiviteit inbegrepen. Je vervoer per bus en een gids voor het MAS of Red Star Line Museum zijn niet inbegrepen. Beide musea kunnen perfect zonder gids bezocht worden.

Data

Elke donderdag tot en met zaterdag om 9.30 uur.

Vervoer

Voor het groepsbezoek aan de Antwerpse haven heb je een bus nodig die uitgerust is met microfoon. Zorg ook voor voldoende zitplaats(en) voor de gids(en).

Hoe reserveer ik mijn daguitstap?

  1. Reserveer minstens 8 weken op voorhand via het reservatieformulier. Geef je voorkeursdatum en eventueel 2 alternatieve data op. Vermeld ook een vermoedelijk aantal deelnemers en een contactpersoon. Kom je via de KWB bij ons terecht? Laat het dan even weten in het opmerkingenveld.
  2. Een collega van ons onthaalteam contacteert je zo snel mogelijk om je daguitstap te bevestigen. Afhankelijk van de keuze van je namiddagactiviteit kan hier een wachttijd van maximum 2 weken aan verbonden zijn.
  3. 3 weken vooraf bevestig je het definitieve aantal deelnemers per mail via reservatie@havencentrum.be. Vermeld in deze mail je reservatienummer.
  4. Na de uitstap ontvang je een evaluatieformulier en factuur van het Havencentrum.

Belangrijke info: lees hier onze afsprakennota.