Verenigingen

Van stad aan het water tot wereldhaven (vanaf januari 2019)

Laat je onderdompelen in de overweldigende wereld van de haven van Antwerpen. De gids wacht je op aan het iconische havenhuis van Zaha Hadid of het MAS Havenpaviljoen. Samen met hem ontdek je de haven met haar torenhoge stapels containers, industrie en de prachtige Schelde. In de namiddag krijg je keuze uit vier activiteiten: je kunt de haven verder verkennen met het Haven XXL-programma of je kunt de stad intrekken voor een museum- of brouwerijbezoek. 

Inhoud van de activiteit

De gids wacht je op aan het iconische havenhuis of het MAS Havenpaviljoen. We dompelen je meteen onder in de haven. Aan de luchtfoto krijg je een zicht op de haven en tonen we je naar welke plekken wij je vandaag meenemen. We stappen de bus op en rijden de haven in. Tijdens een wandeling van de Royerssluis tot op de Sigmadijk krijg je een prachtig zicht op haven en stad. Hier zit je middenin de haven met zijn logistieke en industriële activiteiten. 

Je krijgt er vast honger van! De gids neemt je mee voor een warme maaltijd. Afhankelijk van je namiddagprogramma neem je na het eten afscheid van de gids aan het Havenhuis. Kies je voor Haven XXL? Dan trek je na het eten meteen samen verder.

Het namiddagprogramma kun je zelf samenstellen uit vier mogelijkheden:

  • Verken de haven nog langer met onze Haven XXL! De gids neemt je mee naar de Waaslandhaven. Aan het Deurganckdok sta je naast gigantische containerschepen en kijk je uit op de grootste sluis ter wereld. Uitwaaien doen we met een korte wandeling in Doel. Bij goed weer heb je uitzicht tot in Nederland!

  • Ontdek het MAS. Een stroom aan verhalen. In het MAS maak je kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Gebruik al je zintuigen om het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld te ontdekken. Geniet van het adembenemende uitzicht op de stad en laat je verrassen door de vele grote en kleine details van deze architecturale parel.

  • Stap in de voetsporen van de landverhuizers in het Red Star Line Museum. Luister naar de verhalen van de 2 miljoen passagiers die met de Red Star Line naar Amerika reisden op zoek naar geluk en een beter bestaan. Het museum zuigt je mee met beklijvende getuigenissen. Ons hoogtepunt? De toren! Deze uitkijktoren weerspiegelt de ervaringen en de emoties van de reizigers, die vanop de torenhoge oceaanstomers van Red Star Line uitkeken over Antwerpen.

  • Proef hét Antwerpse bier bij uitstek: ons ‘bolleke’! Wandel door de stadsbrouwerij en ontdek er wat het bolleke uniek maakt. Je komt alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Ontdek jij hoeveel verschillende glazen ons bolleke heeft? Natuurlijk is er ook tijd om te proeven!

Hoe kan ik deze deze uitstap plannen?

Vul onderaan het reservatieformulier in. Je kan deze excursie boeken van dinsdag tot en met zaterdag. (Met uitzondering van de kerstvakantie.)

Opgelet! Deze uitstap is pas beschikbaar vanaf januari 2019. Voordien bieden wij een alternatief aanbod aan.

Aantal personen

De groep bestaat uit minimum 20 personen. Kleinere groepen zijn mogelijk, maar er wordt wel een minimumprijs aangerekend. Maximum tijdens het schooljaar is 55 personen per dag. Wil je met een grotere groep komen? Laat het ons weten. We bekijken graag samen de mogelijkheden.

Prijs daguitstap

Prijs Haven XXL: € 40
Prijs Havenbezoek met aangepast namiddagprogramma: € 44.

Inbegrepen zijn de begeleiding door de gids in de haven, een lunchmenu en je toegangsticket voor de namiddagactiviteit.
Exclusief: vervoer en gids voor het MAS of Red Star Line Museum.

Vervoer

Voor het groepsbezoek aan de Antwerpse haven heb je een bus nodig.

Hoe reserveer ik mijn daguitstap?

  1. Reserveer minstens 8 weken op voorhand via het online reservatieformulier. Geef je voorkeursdatum en eventueel 2 alternatieve data op. Vermeld ook een vermoedelijk aantal deelnemers en een contactpersoon. Kom je via de KWB bij ons terecht? Laat het dan even weten.
  2. Een collega van ons onthaalteam contacteert je zo snel mogelijk om je daguitstap te bevestigen. Afhankelijk van de keuze van je namiddagactiviteit kan hier een wachttijd van maximum 2 weken aan verbonden zijn.
  3. 3 weken vooraf bevestig je het definitieve aantal deelnemers per mail via reservatie@havencentrum.be. Vermeld in deze mail je reservatienummer.
  4. Je ontvangt een vraag tot voorafbetaling van de daguitstap.
  5. Na de uitstap ontvang je een evaluatieformulier van het Havencentrum.