Infosessie LEGO® Haven en Spike Prime

voor leerkrachten

Tijdens deze infodag ga je zelf aan de slag met onze LEGO® containerterminal. Zo ontdek je het verhaal van de containerflow en de mogelijkheden voor jouw klas. Onze partner RATO Education stelt je Spike Prime voor. Hiermee programmeer je met Scratch en werk je samen met je leerlingen aan allerlei projecten zoals de opstart van een nieuw bedrijfje, Life hacks of projecten met cloud data.

Schrijf je in via mail aan jeroen@rato.be

Status
Wanneer
  • woensdag 22 januari 2020 van 09.30 uur tot 16 uur
Prijs
gratis
Enkele leerlingen van PTS Boom programmeren een havenkraan

Programma

  • 09.30 uur ontvangst en koffie
  • 10.00 uur Hands-on met Spike of Havenstudio
  • 12.00 uur Broodjeslunch
  • 13.00 uur Sessie 2: Hands-on met spike of Havenstudio
  • 15.00 uur Drankje

Workshop Havenstudio (2 uur)

In de nieuwe Haven Studio dagen we jongeren uit om een programmeerbare LEGO® containerterminal te laten werken door hun STEM-skills optimaal in te zetten. Zo verfijnen ze hun programmeervaardigheden, maar leren ook samenwerken en probleemoplossend werken.

Tijdens onze sessie voor leerkrachten laten we je kennismaken met deze opstelling en programmeren we samen containerschepen, containerolifanten, stackers,…

 

Workshop Spike Prime (2 uur)

Spike Prime is een nieuwe set van LEGO Education voor jongeren van het zesde leerjaar of de eerste graad van het middelbaar. Je programmeert met Scratch en werkt samen met de leerlingen aan allerlei projecten zoals de opstart van een nieuw bedrijfje, Life hacks of projecten met cloud data. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de set en werken we samen een eerste project uit.

Deze dag wordt georganiseerd voor leerkrachten en ICT-coördinatoren.

 

Over de LEGO® Haven Studio

In onze gloednieuwe LEGO® Haven Studio dagen we jongeren uit om onze LEGO® containerterminal te laten werken door hun STEM-skills optimaal in te zetten. Zo verfijnen ze hun programmeervaardigheden, maar leren ook samenwerken en probleemoplossend werken. Ontdek de LEGO® Haven Studio hier.

Maarten Smet

Functie
Adviseur interactieve educatie Havencentrum
Telefoon
+32 3 250 61 62
Mobiel
+32 473 82 39 02
Organisator
Havencentrum