Experimenteer in het pop-up Plastic Lab

PlastIQ

Welkom in het Plastic Lab, een mobiel labo vol met technologische en hightech experimenten, rond recyclage en kunststofverwerking. Het lab is een initiatief van PlastIQ en zal ook door hun techniekcoach worden begeleid. Tussen 11 en 22 februari 2019 staat het labo in het Havencentrum. Je kunt gratis deelnemen met je leerlingen uit de 1ste graad secundair onderwijs.

Status
Wanneer
  • van 11 februari 2019 tot 22 februari 2019
  • Gesloten op zaterdag en zondag
Prijs
gratis

Een workshop duurt 2.30 uur. Je kunt kiezen tussen een voormiddag- 9.30 – 12.00 uur of namiddagprogramma van 13.00 tot 15.30 uur. Per worshop kunnen maximaal 24 leerlingen deelnemen.

Wil je je uitstap uitbreiden met een bezoek aan de haven? Boek dan een halve dag 'Langs de Schelde' bij uit het aanbod voor de eerste graad secundair onderwijs.

Wat breng je mee?

In het Plastic Lab gaan we plastic recycleren. Het is dan ook de bedoeling dat jullie zelf plastic meebrengen. We gebruiken enkel kunststof met recyclage code. Deze code zie je op de onderkant van het product. Na je reservatie ontvang je een fiche met extra informatie.

Lesmateriaal

PlastIQ ontwikkelde een lespakket voor leerlingen van de 3e graad lager onderwijs en de 1e graad secundair onderwijs. Je kan dit pakket (versie voor leerlingen en versie voor leerkrachten) vinden op hun website: https://www.plastiq.be/nl/onderwijs/lager-onderwijs/plasticlab

Hoe reserveren? 

  1. Surf naar het reservatieformulier
  2. Vink de de workshop '1e graad SO: Workshop: experimenteer in het pop-up Plastic Lab (11 - 22 februari 2019)' aan. In het opmerkingenveld geef je aan of je het Plastic Lab in de voor- of namiddag wilt boeken.
  3. Wil je je workshop met een uitstap in de haven uitbreiden? Vink dan ook het programma 'Langs de Schelde aan'.

Let wel: er kunnen maximaal 24 leerlingen per workshop deelnemen. Combineer je met een halve dag haven dan kunnen er 48 leerlingen per dag in het Plastic Lab terecht.

Organisator
Havencentrum

Volgende