Dag van de Wetenschap

Ga aan de slag in de haven met onze Lego Haven of maak je eigen waterdichte pijpleiding als pijpfitter! Ontdek hoe een hologram werkt en programmeer een robot in Virtual Reality, doe mee met de breinquiz of speel een spel rond circulaire economie. Wek zelf duurzame energie op. Of kom eens kijken naar wetenschappelijk improvisatietheater.

Wanneer
  • zondag 25 november 2018 van 11 uur tot 17 uur
Prijs
gratis

Havencentrum heeft een stand in Stormkop, aan het nieuwe Droogdokkenpark op 't Eilandje. Ga jij ook aan de slag in de haven?

Aan de slag in de haven

Zet je container op de juiste plek!

Neem de bediening van onze Lego straddle carrier of reach stacker in handen. Pik je container op en zet hem op de vrachtwagen of trein. Zo komen je goederen tijdig op hun eindbestemming terecht. Kun jij de opdracht tot een goed einde brengen?

Steek je handen uit de mouwen... als pijpfitter

In de rol van pijpfitter bouw je je eigen waterdichte leiding. We brengen buizen, flenzen, bouten en sleutels mee. Jij bevestigt ze dan correct aan elkaar. Houdt je constructie stand als we een druktest doen?  

Meer info

Tijdens de Dag van de Wetenschap kun je in Antwerpen in Antwerpen vind je wetenschappers uit alle disciplines, onder meer in het Red Star Line Museum, The Beacon, Stormkop, het Vleeshuis en Museum Plantin-Moretus. Er zijn wetenschappelijke activiteiten voor iedereen. Je hebt enkel een gezonde dosis nieuwsgierigheid nodig en veel goesting om te weten!
> Je ontdekt het volledige aanbod in Antwerpen op www.dagvandewetenschapantwerpen.be

Meer informatie over het aanbod in heel Vlaanderen vind je op www.dagvandewetenschap.be.

 

 

Organisator
Dag van de Wetenschap

Volgende