Job Discovery Lab

Wat is het Job Discovery Lab?

Concept: stap voor stap in interactie met onze doelgroep

Het concept bestaat uit 3 stappen met elk 3 opdrachten. Die werkvorm testen we uit in prototypesessies en optimaliseren we aan de hand van feedback vanuit de testgroepen.

Projectverloop

Het concept van JDL ontwikkelen we in 4 verschillende fases (iteraties), telkens uitgetest met de doelgroep. Zo werken we toe naar een workshop die echt op maat is van hun profiel, noden en verwachtingen.

Projectplanning Job Discovery Lab
Projectplanning voor de ontwikkeling van JDL

JDL in 3 minuten

Ga jij ook voor meer jobkansen?

Wij zoeken steeds partners die willen meebouwen aan JDL, voor zowel het inhoudelijk stofferen als het uittesten van de workshop.

  • Sectoren & bedrijven: Wil je de beroepen in JDL inhoudelijk mee vormgeven? Dit kan op verschillende manieren:
    • De beroepen selecteren die jongeren kunnen ontdekken;
    • Een jobscan invullen voor een kernberoep uit je bedrijf of sector;
    • Input bezorgen voor de beroepen in de lockers (beeldmateriaal, getuigenis van een werknemer, takenpakket…).
  • Scholen & trajectbegeleiders van jonge werkzoekenden: Werk je graag mee zodat we de workshop zo goed mogelijk kunnen uitwerken op maat van je leerlingen of de jongeren die je begeleidt? We zijn altijd op zoek naar jongeren en hun begeleiders om de eerste prototypes van het concept uit te testen in een testsessie.

Wil je op de hoogte blijven?

Benieuwd hoe de ontwikkeling verloopt? Binnenkort vind je hier een pagina met de laatste stand van zaken. Bovendien houdt projectverantwoordelijke Ellen je graag (en geheel vrijblijvend) up-to-date.