Job Discovery Lab

Wat is het Job Discovery Lab?

Concept: stap voor stap in interactie met onze doelgroep

Het concept bestaat uit 3 stappen met elk 3 opdrachten. Die werkvorm testen we uit in prototypesessies en optimaliseren we aan de hand van feedback vanuit de testgroepen.

Projectverloop

Het concept van JDL ontwikkelen we in 4 verschillende projectfases, waarbij we stakeholders en de doelgroep betrekken voor het uitwerken en uittesten van het concept. Zo werken we toe naar een workshop die aansluit bij de leefwereld van jongeren en die hen ondersteunt bij loopbaanoriëntering. Benieuwd hoe de ontwikkeling verloopt? Check de statusupdates en blijf op de hoogte.

Projectplanning Job Discovery Lab juni 2021
Projectplanning voor de ontwikkeling van JDL

JDL in 3 minuten

Beroepen in de haven laten ontdekken: werk je mee?

Wij zoeken steeds partners die willen meebouwen aan JDL, voor zowel het inhoudelijk stofferen als het uittesten van de workshop.

  • Sectoren & bedrijven: Wil je de beroepen in JDL inhoudelijk mee vormgeven? Dit kan op verschillende manieren:
    • De beroepen selecteren die jongeren kunnen ontdekken;
    • Een jobscan invullen voor een kernberoep uit je bedrijf of sector;
    • Input bezorgen voor de beroepen in de lockers (beeldmateriaal, getuigenis van een werknemer, takenpakket…).
  • Scholen & trajectbegeleiders van jonge werkzoekenden: Werk je graag mee zodat we de workshop zo goed mogelijk kunnen uitwerken op maat van je leerlingen of de jongeren die je begeleidt? We zijn op zoek naar jongeren en hun begeleiders om het concept tussen december 2021 en maart 2022 uit te testen in de pilootfase. Bel of mail Ellen bij interesse.