Wegenwerken Scheldelaan: Havencentrum blijft bereikbaar

publish date
16.03.2017

Vanaf deze week start Elia met wegenwerken op de Scheldelaan. De reden hiervoor is het plaatsen van nieuwe hoogspanningskabels onder het wegdek om de capaciteit in de haven te vergroten. Gezien het wegdek hiervoor moet opgebroken worden maakt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van deze aanleiding gebruik om het volledige wegdek van de Scheldelaan tussen Lillo en Zandvliet te vernieuwen. De planning voorziet dat de werken in april 2018 afgerond zijn.

Fasering

  • Fase A: 16 maart - 22 mei 2017
  • Fase B: 22 mei - 1 augustus 2017
  • Fase C: 1 - 20 augustus 2017
  • Fase D: 20 augustus 2017 - einde werken

Fase A: 16 maart - 22 mei 2017

Tijdens deze eerste fase, kan het verkeer tussen Lillo en de Berendrecht- en Zandvlietsluis slechts in 1 richting rijden: verkeer van Lillo naar de sluizen (richting noorden) is niet mogelijk. Van de sluizen naar Lillo (richting zuiden) kan wel. Hierdoor zullen we bepaalde programma's aanpassen zodat de hinder voor uw groep beperkt blijft.

Tijdens deze fase blijft het Havencentrum wel bereikbaar via de afrit Lillo. Je kunt dus zeker met je groep deze afrit nemen en zo richting het Havencentrum rijden zoals aangegeven in onze bereikbaarheidsfiche. Er staan wel nadarhekken met een C1 (verbodsbord) op, maar met de melding ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ omdat de weg verderop afgesloten is. Deze borden zijn bedoeld om doorgaand verkeer te ontraden. Het verkeer dat Havencentrum als bestemming heeft, is plaatselijk en mag dus passeren. Dit geldt trouwens ook voor verkeer naar het dorpje Lillo-Fort en buurbedrijf Oiltanking Stolthaven NV.

FASE A - werkenwerken Scheldelaan - vanaf 16 maart 2017
plannetje wegenwerken fase A

Meer informatie

Meer informatie over het gehele project vind je op de website van wegen en verkeer:  http://wegenenverkeer.be/werken/kabelwerken-elia-en-vernieuwing-wegdek-awv-scheldelaan-n101-richting-nederland

Volgende