Ontdek de haven met ons vernieuwde aanbod!

publish date
01.06.2018

De haven ontdekken? Dat kan! Het Havencentrum biedt heel wat mogelijkheden voor een bezoek op maat van jouw groep! Dit schooljaar breidden we ons aanbod al uit met een excursie in de Waaslandhaven. Vanaf volgend schooljaar zal je zelf halvedagprogramma’s kunnen combineren. Voor jou als leerkracht zorgen we voor extra ondersteunend lesmateriaal. We geven je graag een overzicht van de mogelijkheden voor jouw klas mee. Wil je de haven bezoeken in je vrije tijd? Vanaf januari kun je ons gloednieuwe programma 'Van stad aan het water tot wereldhaven' boeken.

Lager onderwijs: verken de haven vanop het water

Voor het lager onderwijs blijft de havenrondvaart een echte aanrader! Je vaart door de haven met je leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar en ontdekt de haven vanop het water. Een gloednieuw introfilmpje brengt de  leerlingen meteen in de juiste sfeer. De gids toont je nadien waar onder andere je ontbijt, je sportschoenen en je speelgoed vandaan komt. Op een tablet krijg je een extra blik achter de schermen. Nadien verwerken we de leerstof met leuke doe-opdrachten waarin we werken rond de verschillende facetten in de haven. De opdrachten zelf spelen dan weer in op de verschillende leervormen. De excursie voorbereiden doe je met ons handige lespakket. Vanaf september kun je op onze website ook een naverwerking downloaden.

Eerste graad secundair onderwijs: techniek en/of landschappen samen basis voor je haventocht

De technische kantjes van de haven leren kennen via actieve beroepenmodules? Of toch eerder op verkenning langs de verschillende landschappen uit je leerplan? Waarom niet beide? Combineer vanaf volgend schooljaar techniek met aardrijkskunde en ga vakoverschrijdend te werk. We stellen verschillende halve dagprogramma’s waaruit je er twee kunt selecteren en zo combineren tot je eigen excursie in de haven. Meer informatie en de exacte samenstellingen vind je vanaf augustus op deze pagina. Je excursie voorbereiden doe je nog steeds via onze webquest op www.haveninlandschappen.be.

Aanbod voor de eerste graad secundair onderwijs

Vanaf derde graad so en hoger onderwijs: ontdek samen met je leerlingen hun toekomstmogelijkheden in de haven

Samen met jouw klas verkennen we de haven en ontdekken de verschillende arbeidsmogelijkheden in de haven. Nieuw voor dit aanbod is een ‘Havenintro’ waarmee je als leerkracht samen met je leerlingen aan de slag gaat om de haven op voorhand al te verkennen. Vanaf januari introduceren we stelselmatig thema-excursies. Zo zullen leerlingen hun eigen talent kunnen ontdekken met ons competentiespel ‘Havenkansen’ en komen er aparte modules logistiek/economie, techniek en wetenschap.

Maar voor het zover is, willen we graag weten op welke thema’s jij zit te wachten en waar jij op vast loopt om de haven met je klas te verkennen. Laat het ons weten en wie weet selecteren we jouw klas om dit nieuwe aanbod in primeur en met een mooie korting uit te proberen.

De haven in je vrije tijd verkennen?

Van stad aan het water tot wereldhaven biedt je een ontspannend en leerrijk dagprogramma in en rond de haven van Antwerpen. De gids wacht je op aan het iconische havenhuis van Zaha Hadid of het MAS Havenpaviljoen. Samen ontdek je de haven met haar torenhoge stapels containers, industrie en de prachtige Schelde. In de namiddag krijg je keuze uit vier activiteiten: je kunt de haven verder verkennen met het Haven XXL-programma of je kunt de stad intrekken voor een museum- of brouwerijbezoek.

We verwelkomen je graag volgend jaar in de haven!

Volgende van de detaillijst